Trädbeskärning

Hem / Våra tjänster / Trädbeskärning


trädbeskärning-bg

Trädbeskärning

Gör det själv eller ge uppdraget till en person som kan utföra det på ett professionellt sätt? Vi hjälper er gärna.

På bilden syns en ek som var svårt angripen utav svamp och hade många döda grentoppar. Tillsammans med Länsstyrelsen och markägaren tog vi beslutet att stympa trädet på det här viset. Igenom klättring tog vi in hela kronan och gjorde den säkrare för omgivningen.

Vi erbjuder beskärning utav träd på ett professionellt sätt för att bibehålla eller förbättra ert träds hälsa. Eller om ni tycker att grenarna hänger för mycket över taket, för lågt för utsikten eller lastbilar, vi löser problemet såsom vi har gjort sedan 1992.

Vi går igenom era önskemål tillsammans vid trädet/träd så att vi kan bidra med vår expertis så att ni blir nöjda med resultatet. Tillsammans med er tittar vi igenom trädet och letar efter bland annat grenar som ligger på varandra och så kallade felplacerade grenar. Ibland kan rådet bli att montera en kronstabilisering i trädet. Man räddar inte trädet med detta men man förebygger skadegörelse.

En typ av träd som vi arbetar mycket med är hamlade träd. Dessa behöver beskäras med jämna mellanrum, så att ni kan känna er trygga. Ett bra sätt att behålla dessa träd i fin form är att vi kommer tillbaka med jämna mellanrum (1-5 år).

Grenar och stammar kan vi forsla undan, bara se till att ni talar om hur ni vill ha det så kommer vi tillsammans fram till en bra lösning.

Vi är öppna för förslag för hur just ni vill att vi lämnar arbetet. Lämna en beskrivning genom att fylla in en offertförfrågan.

Beskärningsmetoden anpassas efter trädets och utrymmets möjligheter så att arbetet kan utföras så effektivt och säkert som möjligt. Säkert för dem som utför arbetet och för omgivningen.

Vårt mål är att utföra trädvård ur alla aspekter på ett professionellt sätt och med hög kvalité så att ni blir nöjda kunder.

När beskärs träd?
Kort fråga men svaret är olika. Många träd har sina unika egenskaper. Det flesta träd kan beskäras bäst när de är i fullt löv. Sårläkning fungerar bäst då. Valnötsträd beskärs bäst strax efter att frukten har trillat ner, en ek kan beskäras året runt. Hamlade träd beskärs oftast september – mars. Och så vidare.
rut-avdrag-logo

Nyttja rutavdrag

När du anlitar oss för trädvård så har du möjlighet att få rutavdrag. Det innebär att du har chansen att få ett rabatterat pris på arbetskostnaderna, på vissa utav våra tjänster. Du kan läsa mer om rutavdrag, och vad det innebär på skatteverkets hemsida.