Sågning

Vi har nu moderna bandsågverk som sågar upp ekvirket som kommer från våra olika arborist uppdrag och vi köper även in ek- och lärkskog på rot. Vi kan leverera många olika storlekar inklusive raka och krokiga balkar. Vi har levererat en hel del naturbänkar men också krokiga balkar för gör-det-själv projekt.

Vi erbjuder också okantade plank i olika bredder, med standardstorlekar på 75×75 och 100×100 stolpar samt plank som är 25/32/40/50mm tjocka. Om ni behöver ekvirke för era konstruktioner eller ektrall så kan vi leverera längder upp till 5700mm, vi samarbetar även med andra sågverk för att kunna leverera längre längder. Ektrall är hyvlad med spår och har som mått 28×145 i olika längder. Ett annat trädslag vi sågar är lärk. Tusentals stolpar levereras bland annat till Skogsstyrelsen.

Har ni ek eller lärk som ni vill sälja, hör gärna av er innan ni har apterad virket. Vi kommer gärna och ser på era stammar och lämnar ett fast pris för allt. Antingen apterar vi eller så markerar vi apteringsplatserna.

Har ni stockar som ni vill ska bli sågade?

Hör av er innan ni kommer till oss med virket så att vi kan komma överens om ett datum som passar oss båda. Då försöker vi såga virket när ni är på plats och kan ta med det sågade virket hem med detsamma. Virket vi har liggandes är AD, det vill säga lufttorkad (AirDried), och färsksågad. Önskas möbeltorrt virke kan vi fixa det också men det tar lite längre tid på grund av längre torktid.

rut-avdrag-logo

Nyttja rutavdrag

När du anlitar oss för trädvård så har du möjlighet att få rutavdrag. Det innebär att du har chansen att få ett rabatterat pris på arbetskostnaderna, på vissa utav våra tjänster. Du kan läsa mer om rutavdrag, och vad det innebär på skatteverkets hemsida.