Stubbfräsning

Hem / Våra tjänster / Stubbfräsning


stubbfräsning-bg

Stubbfräsning

Ska stubben vara kvar för den biologiska mångfalden, lämna en högre stubbe för en blomkruka, eller ska vi ta bort den?
Vi hjälper gärna till med fräsning av era stubbar, små som stora.

Vi använder en modern och pålitlig stubbfräs som väger ungefär 1000 kg och har hög effektivitet.
Fräsning av stubbar gör mindre skada på omgivningen jämfört med att gräva bort dem. Stubbar i en gräsmatta kan vara störande och även en ekonomisk förlust för en parkförvaltning. Ibland är den underjordiska infrastrukturen sådan att det är farligt att gräva upp en stubbe. Då är stubbfräsen ett bra alternativ. Maskinens bredd gör att vi kan köra igenom de flesta portar och grindar.

Vi kommer och tittar på de flesta stubbar så att både vi och ni slipper några överraskningar. Priset är fast och vi ser då till om vi kan komma fram till stubben eller om det finns eventuella åtgärder som behöver utföras innan.
 
Ett gott råd är att tömma hålet från allt spån och fylla det med riktig jord, inte jord som man köper i säckar. Om ni vill lägga plattor eller grus efter fräsningen, säg till så fräser vi lite djupare så att ni får en bra grund. Samma gäller om ni vill plantera på samma ställe eller sätta upp staket. Ni kan hjälpa oss genom att plocka bort stenar, men inte genom att gräva runt stubben.
 
Fyll i en offertförfrågan så kommer vi och tittar på stubben/stubbarna och
Sedan får ni ett kostnadsförslag skickat till er

När beskärs träd?
Kort fråga men svaret är olika. Många träd har sina unika egenskaper. Det flesta träd kan beskäras bäst när de är i fullt löv. Sårläkning fungerar bäst då. Valnötsträd beskärs bäst strax efter att frukten har trillat ner, en ek kan beskäras året runt. Hamlade träd beskärs oftast september – mars. Och så vidare.
rut-avdrag-logo

Nyttja rutavdrag

När du anlitar oss för trädvård så har du möjlighet att få rutavdrag. Det innebär att du har chansen att få ett rabatterat pris på arbetskostnaderna, på vissa utav våra tjänster. Du kan läsa mer om rutavdrag, och vad det innebär på skatteverkets hemsida.